Tag Archives: Olej z rokitnika

Rokitnik zwyczajny
Porady

Rokitnik zwyczajny – poznaj działanie syberyjskiego złota

sty 04, 2018 przez

 Kosmetyki z rokitnikiem zwyczajnym są znane na całym świecie. Mają działanie antyoksydacyjne i regenerujące. Poznaj ich działanie na własnej skórze. Rokitnik zwyczajny (Hippophae rhamnoides L.), nazywany również syberyjskim złotem, rosyjskim ananasem lub eliksirem młodości, to roślina, która występuje wzdłuż wybrzeży morskich głównie na terenach Azji i Europy. Owoce rokitnika mają pomarańczową barwę, słodko-gorzki